Αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη- Στην Αθήνα μεταφέρονται οι μετανάστες

 

 

 

Αναδημοσίευση από alterthess.gr
cvxs3hhwsaaetuy_1Διαδιακασία εκκένωσης του καταυλισμού από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην Ειδομένη στα σύνορα Ελλάδας με ΠΓΔΜ.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλους τους αλληλλέγγυους και τις ΜΚΟ και 13 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες στο σημείο. Τα ΜΑΤ έχουν μπει ήδη στον καταυλισμό με στόχο να απομακρύνουν τους μετανάστες από την σιδηροδρομική γραμμή.

Οι μισοί μετανάστες έχουν επιβιβαστεί σε λεωφορεία με τα οποία θα μεταφερθούν στην Αθήνα, ενώ αναμένονται στην Ειδομένη επιπλέον λεωφορεία για την μεταφορά των υπόλοιπων μεταναστών. Περίπου 12 λεωφορεία έχουν ήδη αναχωρήσει. Καμία ΜΚΟ δεν επιτρέπεται ακόμη να εισέλθει στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί η αστυνομία προσήγαγε  δύο φωτορεπορτερ και δύο δημοσιογράφους ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν το σημείο.

Όπως καταγγέλλει, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς, ο Κώστας Καντουρης, ο ίδιος και οι φωτορεπόρτερ Γιάννης Παπανικος και Αλέξανδρος Αβραμιδης έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων προκειμένου να μην καλύψουν την “επιχείρηση σκούπα” στην Ειδομένη. Η προσαγωγή τους έγινε στο χωριό της Ειδομένης στις 6.30 τα ξημερώματα.

Φωτογραφία από το tweet του φωτορεπόρτερ Oscar Webb

Να υπενθυμίσουμε ότι στον καταυλισμό βρίσκονται οικογένειες και οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ ζητούν επίμονα στο ΑΤ Ειδομένη να προστατευτούν όπως φυσικά και οι υπόλοιποι μετανάστες.

Προκειμένου να μην επιτραπεί επανασυγκέντρωση μεταναστών στην Ειδομένη οι μετανάστες θα μεταφερθούν τόσο στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου, όσο και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα. Οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή. Όσοι πρόσφυγες είναι από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ θα παραμείνουν στην Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 400 αστυνομικοί των ΜΑΤ.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s